2013-09-27

Strömming och rågbröd, Haring en roggebrood

Idag köpte jag strömming i livsmedelsaffären (Lidl). Denna såg inte ut som i Nederländerna men man vet aldrig. Hemma tog jag rågbröd, lade strömming på det och.... usch vad hemskt äckligt det var. Jag minns självklart den holländska 'salt sill'. Men den här kombinationen är inte ätbar.

Vandaag bij de supermarkt ( Lidl) haring gekocht. Het zag er niet zo uit als in Nederland maar je weet maar nooit. Thuis gekomen roggebrood gepakt, haring erop en..... getverderrie. Wat verschrikkelijk vies. Ik heb natuurlijk de 'Hollandse Nieuwe' in mijn smaakachterhoofd zitten maar dit is in deze vorm niet te eten.

 
Det är klart för mig nu...
 
Dat weet ik dan ook weer...
 
(Ja, lachen mag!)

5 kommentarer:

 1. Drie jaar geleden probeerden we ze, gewoon bij ICA gekocht geloof ik, en kochten ze nooit weer. Dik, vet en vele malen zouter zijn ze, inderdaad erg vies. Ik hoorde later dat je ze enkele uren in water moet leggen, zodat er wat zout uittrekt. We konden het zelfs niet opbrengen dat te proberen. Sindsdien houden we het maar bij de potjes van Abba. Voor degenen die ze niet kennen, het gaat hier niet om de popgroep, maar om een merk :-)).

  SvaraRadera
 2. Deze waren niet eens zout...

  SvaraRadera
 3. De Scandinavische haring zijn anders van samenstelling, en worden inderdaad anders behandeld. Ze zien er toch ook heel anders uit....! Kijk nu eens naar dat vel. Bv google, afbeeldingen Hollandse Nieuwe. Ze moeten ook 24 uur bevroren zijn geweest en lekker jong.
  Deze haringen zijn om te bakken of zo....maar niet om zo te eten lijkt me. Dat roggebrood past er ook niet echt bij. Hollanse Nieuwe kunnen wel met Roggebrood maar lekkerder is met een broodje...Ach de zure haring van Abba komen in zoveel smaken dat is echt lekkerder dan die Zweedse haringen. Grt slvk (In Zweden).

  SvaraRadera
 4. Hier moest ik echt om lachen, sorry sorry :-).
  Je moet je haring grillen op de ouderwetse manier, wel ontzouten in water als het saltströmming is. Als ie gegrild is kan je hem van de graat doen en enkel de zachte delen eten. Eten met aardappels met veel boter en mjukt tunnbröd. Wedden dat je hem dan wel lust en opnieuw koopt!
  Smakelijk!
  Hilde

  SvaraRadera
 5. Lachen mag hoor, ik vind het zelf ook nogal suf! Ik ga het nog een keer proberen....

  SvaraRadera