2013-01-28

Niet verzekerd....

Vandaag kregen we een brief van de OHRA dat we ingaande 6 december 2012 niet meer verzekerd zijn voor ziektekosten. Met terugwerkende kracht! Terwijl wij hier voor alle gezinsleden zwart-op-wit een in het Engels opgestelde verklaring van mevrouw Anda Vermaak van OHRA hebben dat wij tot en met 31 maart 2013 verzekerd zijn. Ook al verhuisden wij naar Zweden. (moet je je eens voorstellen aan welke risico's wij blootgestaan hebben, zonder het te weten... daar is niks vermakelijks aan Mevrouw Vermaak!) Er is niets gezegd over dat de datum van uitschrijving uit Nederland hierop van invloed zou zijn. OHRA heeft ons misleidt! Men zegt dat de verklaringen die wij hebben ongeldig zijn. Dan zal de acceptgiro die ik kreeg voor het eerste kwartaal van 2013 ook wel ongeldig zijn? Net als de brief waarin we geroyeerd zijn? Bestaat die meneer Wiggers van OHRA aan de telefoon eigenlijk wel of is die ook niet echt.... is vast al met terugwerkende kracht ontslagen, alleen weet hij dat zelf nog niet!!! Boeventuig is het, het interesseert ze geen ene moer. En dan moet je eens gaan kijken op de website. Slijmerige praatjes: Het interesseert de OHRA geen moer!


Uitschrijving uit Nederland overruled dus de door OHRA afgegeven verklaring?  Je kunt nergens meer van op aan? Lijkt Telia wel. Afijn, we gaan maar eens een verzekering regelen... en de andere verzekeringen, die gelden zeker ook niet meer? De autoverzekering wel, dat is europees geregeld.

Voor degene die niet weet wat de consequentie had kunnen zijn: ALS er iets ernstigs was gebeurd en tot dat we weer verzekerd zijn hadden/kunnen we dat uit eigen zak kunnen betalen!

Tekst in de email van OHRA:

U gaat naar Zweden om na te gaan of er mogelijkheden zijn om daar een bedrijf op te starten. Tijdens dit verblijf is geen sprake van arbeid.
Hierdoor blijft u verzekerd volgens de Zorgverzekeringswet. In de bijlage treft u een verzekeringsverklaring aan voor uw tijdelijk verblijf in Zweden.2 kommentarer:

  1. Vreselijk vervelend voor jullie. Lees misschien toch deze site nog even goed door, zodat je mogelijk niet voor nog meer verrassingen komt te staan.
    http://www.cvz.nl/verzekeringen/buitenland
    Denk ook aan http://www.oomverzekeringen.nl/verzekering/reizen/buitenland. Doe voorzichtig...Slvk

    SvaraRadera