2013-01-28

Historische plekken...

Vanochtend ben ik met de hond een nieuw pad ingeslagen. Al gauw kwamen we allemaal bordjes tegen in het bos. Ik lezen en de hond tilde z'n poot op... Volgens de teksten hebben daar ooit, ca. 1850, boerderijen gestaan. En een gezamelijke koemelkstal. Er liggen nog wat fundamenten onder de sneeuw. Ik zal morgen wat foto's maken.

4 kommentarer:

 1. Ben erg benieuwd naar de foto's. Leuk zoiets te vinden.

  SvaraRadera
 2. Op deze site (http://www.fmis.raa.se/cocoon/fornsok/search.html) kun je zoeken naar resten van oude bebouwing bij jou in de buurt. Heb er in de buurt van mijn huis een paar watermolens mee opgespoord waar je anders aan voorbij zou lopen. Moet zeggen dat de coördinaten niet altijd sporen met wat mijn gps aangeeft, maar met wat speurwerk kom je er wel uit.

  Ook leuk: http://www.lantmateriet.se/Kartor-och-geografisk-information/Historiska-kartor/. Zoek naar jouw huis/fastighet en vindt oude kaarten en beschrijvingen van de storskifte en lagaskifte: een soort van ruilverkavelingen uit de 18e en 19e eeuw.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Ook ik ben blij met je informatie Johan. En Willem, ik ben ook benieuwd naar foto's, maar ik weet dat je het druk hebt en dus heb ik geduld.

  SvaraRadera
 4. Ik heb nog geen foto's gemaakt omdat het is gaan dooien. Op de linken kan ik niks vinden over de boerderijen die hier gestaan hebben, kan aan mij liggen natuurlijk. Waarschijnlijk is het niet zo bijzonder...

  SvaraRadera