2012-12-25

Åka skridskor!


Vanmiddag zijn we eens rond Runn gaan rijden. Runn? Ja, Runn, waar de KNSB ook westrijden organiseert. Kijk maar op runnwinterweek.se We dachten dat er wel een plek zou zijn waar geschaatst zou worden want een Hollander denkt: het vriest NU dus moeten we NU schaatsen. In Zweden beginnen ze vanaf 1e kerstdag pas met winteractiviteiten. Eerst moet de koelkast leeggeten worden en Kalle Anka (Donald Duck) gekeken op TV. En met wat geluk kun je tot eind maart blijven schaatsen dus veel haast is er niet bij. Echt Zweeds... Op Runn en Ösjön zijn vrijwilligers al een hele tijd bezig met de voorbereidingen. Verschillende banen van 3 tot 15 kilometer! Omdat de sneeuw erg vroeg was dit jaar is veel ijs van slechte kwaliteit. Er zal wel geveegd gaan worden en dan water erop, anders wordt het nooit wat.We zagen nergens iets dus maar weer naar huis gegaan en nog eens op facebook gekeken. Er had zich onlangs een laag water op het ijs gevormd en die moest eerst vastvriezen aan de 1e laag. Slälvklart, dat begrijpt elke Hollander… Vanaf annandagen = morgen = 2e kerstdag kan er weer geschaatst worden.

Zal ik nieuwe schaatsen gaan kopen...

3 kommentarer:

  1. Ja, nieuwe kopen: Almgrens, Zweedse schaatsen die je onder langlaufschoenen kunt klikken . Idiaal!! En alleen met wind mee schaatsen , rechtop, met "dubben"(=ijsprikkers), een stok en een rugzak.....Dat is schaatsen op zijn zweeds. Hoe je dan thuis komt???? Mooie verhalen van jullie emigratie! Ik geniet ervan (na 35 jaar vakantie in Zweden)

    SvaraRadera
  2. Nou.... hoe kom je dan thuis? Med bussen?

    SvaraRadera
  3. ja met bussen, zo doen ze dat tussen Stockholm en Uppsala. Ooit schaatste ik daar, lang geleden op mijn noren tegen de wind in....de tegenliggers keken hun ogen uit!

    SvaraRadera