2012-12-22

Eindelijk...

de eerste dag dat ik het gevoel heb dat ik uitgeslapen ben. Om 10.00 uur opgestaan. Het was al licht, iets wat tot nu toe nog niet voorkwam. Vanaf vandaag blijft het elke dag iets langer licht. In het begin valt dat eigenlijk niet op maar op 21 maart is het net zo lang licht als in Nederland. Daarna gaat dit tot 21 juni door en wordt het in een deel van Zweden niet of nauwelijks donker. Ben benieuwd hoe dat gaat bevallen. Je maakt dan gemakkelijk lange werkdagen zonder dat je het door hebt dat het al 10.00 uur 's avonds is!



Vandaag zijn we naar Falun geweest om een vast telefoonabonnement af te sluiten. Helaas was de medewerker voor bedrijven met vakantie, is pas na de kerst terug. We kunnen nog geen privéabonnement nemen omdat we nog geen persoonsnummer hebben. (Wordt aan gewerkt) Maar op basis van mijn bedrijfs organisations nummer kan het allemaal wel. na de kerst nog maar eens proberen of Cristoffel er is.



We hebben gelijk gekeken wat voor winkels er in Falun zijn. Nou, dat doet niet onder voor Utrecht of een vergelijkbare stad. Alles is er, van gewoon tot zeer luxe. En voor de mensen die denken dat je hier verstoken zit van wat je in Nederland gewend bent, alles is verkrijgbaar (op b.v. hagelslag en rookworst na dan...) en elke winkelketen of een variant daarop is aanwezig. Je moet dus echt niet vergeten dat je in Zweden bent want aan de winkels kun je het niet zien. Gelukkig wonen we er 17 km vandaan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar