2013-06-17

Sommarlov, Zomervakantie

Idag är den första dagen av barnens sommarlov. I lördags förra veckan började de redan ha tråkigt, men det var ju helg. Helger räknas inte som lov för då har de ledigt som vanligt.

Vandaag is de eerste dag van de zomervakantie van de kinderen. Zaterdag zijn ze al begonnen met zich te vervelen maar toen was het nog gewoon weekend. Weekenden tellen niet mee met de vakantie want dan ben je toch al vrij.

Vädret är vackert och prognosen ger löfte om höga temperaturer. Även här. Om prognosen stämmer vet man aldrig  för den växlar varje dag. Ser det ut att bli  regnigt då kan det visa sig att solen tittar fram till slut. Och tvärtom, förstås.

Het is prachtig weer en ook hier worden hoge temperaturen voorspeld. Of ze uitkomen weet je nooit want alles wisselt hier met de dag. Ziet een week er eerst regenachtig uit, blijkt het toch zonnig te worden. En omgekeerd natuurlijk.En het waait hier elke dag, soms flink hard, we hebben het idee dat we hier in een soort oog zitten waar verschillende drukgebieden op elkaar botsen. Voordeel van de wind is dat we hier geen muggen hebben, nadeel is dat we vaak onze stoelen moeten oppakken om aan de andere kant van het huis te gaan zitten.

Det blåser här varenda dag, ibland  riktigt kraftigt. Vi har en känsla av att vi befinner oss i ett slags 'hål' där de olika hög- och lågtrycken kolliderar med varandra. Fördel med vinden är att vi inte har mygg. Nackdelen är att vi måste flytta stolarna  för att kunna sitta på andra sidan huset.

          
 

5 kommentarer:

 1. Het waait hier nu net zo vandaag :-).

  SvaraRadera
 2. Hebben jullie dat ook, tijdje windstil, dan plotseling uit het niets een paar minuten 'storm' en dan weer bijna windstil?

  SvaraRadera
 3. Hoewel... het waait hier deze keer toch al wel de hele middag...

  SvaraRadera
 4. Als het dan in ene windstil is, zit je in het "oog".
  Het op en af, ja, daar moet ik eens op letten, maar vandaag waait het toch eigenlijk wel de hele dag al flink. Wel heerlijk weer eigenlijk, vooral als je lekker bezig bent. En zitten doe je inderdaad als jullie, dan aan de andere kant, want zonnig is het, en wat heeft hij veel kracht nu. Ik had van de week zelf het idee dat mijn foto's overbelicht waren. Met zoveel ruimte als we (in het algemeen) in Zweden hebben, kun je altijd wel een lekker plekje vinden om in de zon te zijn.

  SvaraRadera
 5. Oh ja, nog even over de hond n.a.v. je reactie op m'n blog. Voor de berenjacht, aha. Doen ze hier ook op beren jagen. Mafkezen.
  En onze hond, die interesseert zich totaal niet voor beren maar wel voor de vos! Er woont er hier een bij ons in het bos (ja waar niet :-). Ze strijden om het hardst om het territorium. Ik weet altijd precies waar de vos is geweest en kan het soms ook zien aan de uitwerpselen. En ja hoor, daar gaat mevrouw dan weer even dunnetjes overheen. Verder dus geen interesses, ook niet voor (woel-) muizen en of ratten.

  SvaraRadera