2013-06-24

TIPS: Så skyddar du dig mot myggen. Zo bescherm je je tegen muggen:

TIPS: Så skyddar du dig mot myggen:
- Skydda dig mot myggbetten med långärmade tröjor, långbyxor och myggmedel.
- Gör en brasa – myggor tycker inte om rök.
- I Sverige finns 48 olika kända myggarter som sticks.
- En av de vanligare är skogsmyggan som kläcks i små pölar med regnvatten och smältvatten.
- Den mer aggressiva översvämningsmyggan, även kallad attackmygga, har tidigare år orsakat stora problem i områdena kring nedre Dalälven, i Värmland, Falköping och Huddinge.
- Attackmyggen kläcks i stora mängder efter översvämningar. Vissa områden har fått tillstånd att bekämpa myggen med besprutning för att förhindra att mygglarverna kläcks.
Källa: Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) (TT)

Tips om je tegen muggen te beschermen:
- Kleed je (donkere kleuren) tegen de muggen, lange broek, lange mouwen en ZWEEDS* anti-muggenmiddel. Verkrijgbaar bij elke supermarkt of apotheek/drogist.
- Maak vuur - muggen houden niet van rook.
- In Zweden zijn er 48 soorten muggen die steken.
- De meest voorkomende zijn de bosmuggen die zich uitbroeden in kleine waterpoelen met regenwater en smeltwater.
- De agressievere overstromingsmuggen, ook wel aanvalsmuggen genoemd, hebben vroeger grote problemen veroorzaakt in de omgeving van Nederdalälven, in Värmland, Falköping en Huddinge.
- Aanvalsmuggen broeden zich uit in groten getale na overstromingen. Bepaalde gebieden hebben toestemming gekregen om de muggen te bestrijden dmv besproeien om te verhinderen dat de muggenlarven uitkomen.

* Nederlandse antimugmiddelen werken niet in Zweden!

3 kommentarer:

 1. Goed om zweeds te oefenen. Ik neem aan dat dit over muggen gaat en hoe je je daartegen moet wapenen (of heb ik het helemaal mis). Maar ik vind een blog in het nederlands toch leuker. Doesjka

  SvaraRadera
 2. Hoi Willem,
  Over muggen en co. kun je wel een boek vol schrijven.
  Met het Nederlands er onder is het een hele leuke manier om te oefenen. Eerst in het Zweeds lezen en dan kijken welke woorden of zinnen niet goed begrepen waren.
  groeten Arnoud.

  SvaraRadera
 3. Het klopt van die muggenmiddeltjes. Wij zijn al jaren de drogisten en apotheken in de vakantielanden aan het afgaan om daar een fatsoenlijk muggenmiddeltje te kopen (na er tien jaar terug in Denemarken achter te zijn gekomen dat de Nederlandse verzachtende stick niet zo goed werkt op de muggenbultjes welke de Deense muggetjes achterlaten). En zo doen we dat dus nog steeds. Waarschijnlijk moet dit jaar de eerste de beste Zweedse apotheek eraan geloven, aangezien vooral ik in drie weken tijd vaak vele muggenbultjes rijker ben :)

  SvaraRadera