2013-03-26

Morgen is de grote dag...

Morgen gaat Yvonne op sollicitatie bij het musikkonservatoriet in Falun. Voor de baan van vioollerares op deze bijzondere school. Hoewel we niet voor deze baan zijn verhuisd is het wel zo dat zij er al twee jaar mee bezig is en het wel een belangrijke factor in ons plan is geweest. En nu is het dus zo ver..... Er zijn 5 kandidaten. Met een commissie van 4. De directeur (viool), de andere vioolleraar (ook viool), een concertmeester (uiteraard viool) uit Uppsala en nog een leraar (andere eiersnijder). Nu maar eens zien of 23 jaar Haags Residentie Orkest een goede basis is...

Ze heeft alles aan de voorbereiding gedaan wat je maar kunt verzinnen. Zweedse termen oefenen met Ida, het vriendinnetje van Jip. Die had nog nooit een viool vast gehouden (wel een blokfluit, ook handig) dus dan is het best lastig om iemand in het Zweeds uit te leggen wat je bedoeld en dat die het nog begrijpt ook! Wel een goede basis voor de twee proeflessen die ze moet laten zien. Overigens loopt Ida deze week stage in een autowerkplaats, heel stoer!

Yvonne mag nog een stukje viool spelen (maximaal 10 minuten) en heeft ook daarop flink geoefend, wij kennen nu allemaal het 5e Mozart Vioolconcert (vanaf heden verboden alhier) uit ons hoofd!

Zou haar naam in augustus ook in deze lijst staan?

6 kommentarer:

 1. Wat hoop ik voor jullie dat de naam van Yvonne in augustus ook in de lijst zal staan en ik wil haar dan ook enorm veel succes wensen morgen!!!
  Toi-toi-toi!
  Gon

  SvaraRadera
 2. Heel veel succes en zet 'm op! Doesjka

  SvaraRadera
 3. Heel veel succés Yvonne!!!

  SvaraRadera
 4. Heel veel sterkte vandaag!

  SvaraRadera
 5. Het gaat vast lukken! Iemand die zoveel moeite gedaan heeft om deze baan te krijgen, die laat je toch niet weggaan zonder een contract...

  SvaraRadera