2013-12-14

Luciatåget

Deze vrijdag, de 13e december, was er traditiegetrouw weer een Luciaviering op Toftaskolan. Waren we vorig jaar als gasten en voor de eerste keer op de school, nu horen we er gewoon bij. We praten redelijk Zweeds (Men du pratar mycket bra Svenska) en verstaan wat ze zeggen. En dat vinden ze toch wel erg prettig merken we! Verder was zelfs Douwe verkleed, dat is nog nooit vertoond. Ook speelde hij twee liedjes op de piano. Annabel trouwens ook, die had zich er weer eens vakkundig tussen gewurmd.
 
 
 
 
Douwe in het midden met sterren. Het religieuze aspect laat ik maar voor wat het is, Douwe is gewoon een tovenaarsleerling.
 
Korte uitleg: Lucia for dummies.
 
Verder heeft het hier flink gesneeuwd. Wat natuurlijk weer aanleiding is om allerlei bouwwerken, sinds kort ook in de vorm van paarden, van sneeuw te bouwen. Zal van korte duur zijn. Helaas komt er een flinke dooiperiode zodat we zeer waarschijnlijk zelfs een groene kerst hebben met temperaturen boven nul....
 
 
Annabel op 'Bosse'
 
 
De rechtse is van echte gerolde sneeuwballen gemaakt, de linkse van in emmers gestampte sneeuw en die ligt nu alweer uit elkaar, innovatie werkt niet altijd even geweldig...
 
Donker? Welnee, de zon komt op om 9 uur en is om 14.45 uur weer verdwenen...
En dan is het ook echt heel erg donker, vooral als het zwaar bewolkt is. Dan is het vaak om 14.00 uur al zo donker dat we denken aan het eerste kopje glögg!
 
Jawel, een paar dagen later....
 
 
 


 


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar