2013-08-24

Verket

We zijn er als familie (hele gezin + oma, op zich al bijzonder) op uitgetrokken, naar Verket in Avesta. Door het mooie weer is ook de reis de moeite waard. Tussen de korenvelden is het vooral voor mijn moeder een leuke rit die haar aan vroeger doet terugdenken. Boerendochter van het Hoogeland.

Het gebouw is prachtig om te zien. De buitenkant geeft de indruk dat het er binnen niet bepaald gezellig geweest moet zijn. Het deels gesloopte interieur van de fabriek staat er te staan, smeltovens, walsen, etc. Het is niet, zoals je vaak ziet bij erfgoed, grondig schoongemaakt. Eigenlijk is alles stuk maar dat geeft niet.

 
Jammer dat een aantal doe-werken, tot ongenoegen van de kinderen, kapot was. Blijkbaar is er geen interesse om alles tot de laatste dag up-to-date te houden, ze sluiten 8 september. Eén ding deed het wel, tot groot plezier van de kinderen...
 
 
Of het zo geslaagd is om beeldende kunst te presenteren weet ik niet. De omgeving is zo dominant dat de ruimte die kunst nodig heeft overvleugeld wordt, in het gedrang komt of geheel afwezig is.

1 kommentar: