2013-08-05

SFI, Svenska För Invandrare

Vandaag was de eerste schooldag, in het gebouw van Kristinegymnasiet. Bij SFI, Svenska För Invandrare. De verrassing was dat ik in cursus 'D' ben geplaatst. Ik zag dus iedereen die ik bij de test van 'C' zag weer terug. En krijg nota bene complimenten op mijn Zweeds....Voor zover ik het begrijp is 'D' gelijk de hoogste groep bij SFI, 'examen' in december! Mmh, wat zal ik daarna eens gaan doen?  Maar serieus, ik kan de komende maanden alles wat ik in Nederland bij Katarina heb geleerd herhalen. En ik heb een docente aan wie ik vragen kan stellen. Mooi toch?

 
De groep is een fraai gezelschap, Syrië, Hawaii, Polen, Filipijnen, China, Pakistan, India... en een Hollander. Men was blijkbaar verbaasd om mij daar te zien want ik kom gewoon binnenvallen in een groep die al vanaf de eerste dag bij elkaar zit...
 
 
Op de zolder van deze school ligt een mummie. Nou ja, een schedel, twee handen en een voet. Ca. 3000 jaar oud. Dit was een gift van een oudleerling van Kristineskolan. Hij ging aan het eind van de 18e eeuw hier op school en had van zijn reizen naar Egypte deze zaken meegenomen. Zijn vrouw wilde dit niet in huis hebben en zo kwam het op zolder van de school terecht.
 
 

3 kommentarer:

 1. Zeker mooi en hartstikke leuk! Veel succes!

  SvaraRadera
 2. Hej Willem,

  Gemixte groep. Misschien na afloop een andere spraak leren:)

  Nou succes,

  Groetjes Marlies en Arnoud

  SvaraRadera
 3. Hawaiiaans bij voorbeeld....

  SvaraRadera