2013-07-16

Zweedse thuiszorg

Wij zijn binnenkort vele dagen van huis en de kinderen naar school. Ik 3 dagen per week Zweedse les en Yvonne 5 dagen per week haar baan. We zijn (Yvonne dus...) eens gaan grasduinen in de Zweedse thuiszorg over de mogelijkheden voor gezelschap voor mijn moeder. Binnen een paar dagen zat Sandra hier aan de keukentafel en na een week is alles geregeld. In eerste instantie was daar het idee van een persoonlijk assistent. Liefst iemand die Nederlands spreekt. Nu is er wel iemand bij een particuliere organisatie die Nederlands spreekt maar dat kan niet onder de paraplu van de thuiszorg. Er bleek wel een andere mogelijkheid te zijn voor 1 á 2 uurtjes per week.

Vanochtend was het dan zo ver en kwam een Zweedse (en Engels sprekende) dame kennismaken. De twee uur waren zo om, ze hebben koffie gedronken en zijn met de auto in de omgeving rond gaan rijden, naar Svärdsjö (uitspraak: svégeuh) geweest, pelargoniums kopen! Prima bevallen dus. Donderdag gaat ze naar een centrum voor dagbesteding in Falun. Breiwerk mee! Wordt met de bus opgehaald, middag!, en thuisgebracht. Kijken of dat ook bevalt. Op maandag heeft ze tvåändstickning. Op dinsdag komt de gezelschapsdame. Op woensdag naar de fysio en de Lidl. Op donderdag naar Falun. Zo zit ze dan geen hele dag alleen, heeft haar uitstapjes en, zeker zo belangrijk, heeft ze ook weer het een en ander te vertellen want hier (Backabro) maak je nooit iets mee.

 
Saaaaaaaaaaaaaaaaaai.....

5 kommentarer:

 1. Klinkt goed! Maar zo saai is het toch niet bij jullie?
  Doesjka

  SvaraRadera
 2. Marlies en Arnoud16 juli 2013 19:13

  Hej Willem,

  Dat is ja fijn geregeld voor je mam. Geruststellend ook.

  Groetjes, Marlies en Arnoud

  SvaraRadera
 3. Voor mijn moeder is het hier wel saai.

  SvaraRadera
 4. Hopelijk heeft je moeder het wel goed kunnen vinden met de thuiszorg? Dat vind ik echt het belangrijkste van allemaal!

  SvaraRadera
 5. Ja hoor, dat gaat nu prima. Zw eet zelfs meer over de omgeving en de mensen dan wij, de dames van de thuiszorg wonen allemaal hier in de buurt!

  SvaraRadera