2013-07-23

SonfjällenInderdaad, Sonfjällen. Een dagje zonder kinderen. Die hadden we onder de hoede van de zus van Yvonne thuis gelaten. We hadden een stuga gehuurd op Sonfjallscampen. Prima camping, alleen de bedden zijn een ramp. We vertrokken met de auto op maandagmiddag naar de voet van de berg: Nyvallen. (N 62.316291, E 13.56394) Je kunt ook aan de andere kant de berg op, zie NaardeNoorderzon: in-de-wolken

 
Dit is een redelijk steile kant. We hadden afgesproken dat we niet naar boven hoefden, we zouden wel zien hoever we kwamen. Het moet wel leuk blijven natuurlijk.
  
 
Bij de boomgrens heb ik Yvonne achter gelaten. Klimmen is niks voor haar, knieën. Even draaien ze kan gaan zitten, dat was hier nog niet gebeurt trouwens. En dit ging hier en daar wel erg steil naar boven.
 
 
Ik wilde het toch proberen. Het weer was goed en ik had goeie benen. Dus petje afgepakt, water mee en klimmen maar. Ik moet toegeven dat ik op een bepaald moment wel even getwijfeld heb. Als ongetrainde klimmer is het niet makkelijk om in te schatten waar je langs moet, de "paden" zijn naar mate je hoger komt niet overal makkelijk te zien. Gelukkig waren mijn Lundhags mee (draag ik zo-ie-zo elke dag), die doen het op vlakker terrein heel goed en hier dus ook. Zonder goede schoenen redt je het echt niet.
 
 
 
Even omkijken is leuk maar moet je niet te vaak doen!
 
 
Bijna boven gekomen ziet het er dan zo uit...
 
 
En dan zo... (idd Ben, het baken staat op de top in de verte)
 
 
Even rondkijken?
 
 
Oja, om 2 uur gingen we naar boven en om 17.30 was ik weer terug beneden. Yvonne vermaakte zich met heerlijke koffie met gebak. Dat leek mij ook wel wat!
 
 
Jammer, gaat om 16.00 dicht...
 

2 kommentarer:

  1. Leuk daar, herkenbare foto's. Paar jaar geleden op dezelfde camping gestaan en dezelfde beklimming gedaan. Ook wij lieten iemand achter net boven de boomgrens...

    SvaraRadera
  2. Niet alleen een boomgrens dus!

    @Ben & Nicole: jullie wisten welke berg het was...

    SvaraRadera