2013-07-27

Dorpsbbq

Vanmiddag/avond was de dorpsbbq. Nou ja, dorp. Iedereen die 'på Backabro', dat is dan inclusief 'Backa' en 'Storsveden', woont was uitgenodigd.
 
Het begon met een paar glaasjes bruisende witte wijn, ze weten hier natuurlijk, net als in Nederland, precies hoe de mensen een beetje los te krijgen...
 

Er waren zo'n 50 mensen. Voor ons de eerste keer dat we zoveel mensen die je normaal alleen maar groet bij elkaar hebt. Ook voor mijn moeder was het een gezellige ontmoeting. Met enkele leeftijdsgenoten.

 
Prettig ook dat we weer konden laten horen dat we een aardig mondje Zweeds praten. We merken dat de mensen dan makkelijker in de omgang worden. We kunnen ze verstaan en begrijpen het merendeel van de inhoud. Ondanks 'dalmål'.
 
 
Zelfs Jip poseerde even voor de foto!
 
Wonderlijk was wel de vraag of wij wel alcoholica dronken. De hoeveelheid die er hier naar binnen ging is, vanuit Nederlands oogpunt, geheel vooroordeelbevestigend als het over de Zweedse feestjes gaat. De Zweden vinden dat het allemaal wel meevalt. En het lijken net Nederlandse feestjes...
 
 
 
'Skratta!'
 
Op alles voorbereid. Op een klein buitje na is het droog en warm, echte hondsdagen.
 
 
Hoeveel alcohol zou er in zitten?
 
 
Annabel en vriendjes tot in de late uurtjes in het zwembad van Paul en Stina!
 
 
 


 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar