2015-07-08

Na zonneschijn komt...Voor de verandering regent het vandaag de hele dag. Morgen ook en de dag erna ook, evenals het weekeinde en waarschijnlijk ook de volgende week. De regen viel daarstraks recht van boven naar beneden want het waaide niet. Nu het wel een beetje waait komt de regen ietwat schuin naar beneden. Het ziet er uit als motregen maar als je buiten komt is het toch echt wel regen gemaakt van druppels. Nat en koud. Vanochtend was het 10 graden en toen ik met de honden liep gingen mijn gedachten zelfs uit naar ... handschoenen. De honden hebben nergens last van, zoals het huskies betaamt, en ze raggen flink door het hoge natte gras (met mij er achter aan zodat ik ook doornat word).

Zo nu en dan wordt de lucht iets lichter, je kent het wel van kamperen. De hele dag lig je in je tent en zo nu en dan lijkt het lichter te worden en hoop je dat dit het einde van de regen aankondigd. Enthousiast ga je vast naar buiten om het water uit alle potjes en pannetjes te gooien, je regenjas doe je niet meer dicht want de regen houdt toch zo op... Totdat je uit het toiletgebouw komt en het alleen maar harder is gaan regenen en ook nog flink wat wind op de koop toe.

In de loop van de middag krijg je dan zin in allemaal hele ongezonde dingen, Bastognekoeken bijvoorbeeld. Maar die hebben ze niet in de kampwinkel dus moet je op de fiets naar het dorp. Door de regen. Je haalt gelijk twee pakken want misschien regent het morgen ook wel en dan liggen ze er maar vast. Waarom Bastognekoeken? Omdat die ook keihard blijven in een langzaamaan steeds vochtiger wordende tent.


Je krijgt dorst van die koeken en dus maak je een lekkere beker oplossoep, uit een zakje. Je kookt water en het wordt zelfs een beetje warmer in de tent. Met een mok soep en Bastognekoeken, want het stokbrood ligt reddeloos verloren in een knoop bij de uitgang van de tent, probeer je het een tijdje uit te houden. Tot het avond eten.(De foto's zijn van onze 2009 vakantie in Morbihan, Bretagne, ja, daar waar het zo mooi groen is en dus altijd regent... Het was zelfs zo erg dat we bij de plaatselijke bouwmarkt dekzeilen hebben gekocht om een droog stuk leefruimte te maken!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar