2015-02-14

Zweden zijn onverbeterlijk

Zweden staan er om bekend dat ze een voorliefde hebben voor alles waar je benzine of diesel in kunt gooien. Ik probeer toch om het gebruik van benzine en diesel een beetje te beperken. Dat lukt al vrij aardig. We hebben geen quad, geen snöscooter, geen motorboot, geen crossmotor en ik doe niet meer aan terreinrijden met de Land Rover. Wel kayaks, fietsen, een grote trampoline en wandelschoenen. En sinds kort ook een spark:

Dit is een soort slee met hele dunne  glijders waar je op ijs en gladde wegen zonder al te veel moeite van A naar B kunt komen zonder op je gezicht te vallen. Stil en milieuvriendelijk. Je kunt ook nog vracht of een pasagier meenemen.

Maar wat zie ik tot mijn verbazing in de krant: een motoraangedreven spark waarmee ook nog wedstrijden worden gehouden... zo wordt het natuurlijk nooit wat met het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen....5 kommentarer:

 1. Maar wel met een relexvest aan. :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, wonderlijk. De meeste sparkers hebben trouwens geen vest aan, sneeuwscooterrijders trouwens ook niet.

  SvaraRadera
 3. Ik snap het al. op die vesten staat het rugnummer, worden dus door de organisatie uitgedeeld...

  SvaraRadera
 4. Jammer dat ze ook dat nu uitgevonden hebben. Het glijdt zo lekker weg, stilletjes door de sneeuw of op een pad of weg. Het zijn voortreffelijke vervoermiddelen. Eva

  SvaraRadera