2013-05-26

Mors dag

Vandaag mijn moeder getrakteerd op een uitstapje naar Torsåker. Om precies te zijn Bergabacken pelargoner. Een uur rijden door het voorjaarslandschap van Dalarnas Län en Gävleborgs Län. Een leuke plek om eens te bezoeken, voor perlargoner (geraniums), potten en andere versierselen in en om het huis.Zoals sommigen weten heeft mijn moeder alle geraniums in Nederland achter moeten laten vanwege de strenge vorst tijdens onze overtocht naar Zweden. Net alsof je iemands hobby afpakt.Gelukkig is deze afwijking, pardon hobby, ook in Zweden wijd verbreidt dus ik had al snel wat adressen gevonden. Waar onder deze. Direct een aantal stekken besteld via haar postorderservice. De eigenaresse is 20 jaar geleden naar Engeland geweest en kwam terug met tassen vol met stekken en zo is deze hobby begonnen en .... geheel uit de hand gelopen. Ze is namelijk verpleegkundige en werkt op het ziekenhuis. Dat verklaart ook de enigszins aparte openingstijden.

Over bloemen gesproken: de eerste narcissen staan hier in bloei!

3 kommentarer:

 1. Het is duidelijk dat jij geen geranium liefhebber bent. Of stiekem toch wel? Ik weet zeker dat de kas er straks heel vrolijk uit gaat zien. Alleen hoe hou je ze over in de winter. Op zolder of ga je de kas verwarmen?
  Doesjka

  SvaraRadera
 2. Toen mijn moeder cactussen als hobby had, had ik ze ook. Toen kwamen de fuchsia's, ik had ze ook. En toen de geraniums. Ik beperk mij tot een paar bakken onder de ramen en wat potten hier en daar. Ze gaan van de winter in de winterstalling in de schuur. En bij mijn moeder binnen natuurlijk... Ik houd meer van wat er buiten in de wildernis groeit en bloeit.

  SvaraRadera
 3. Eigenlijk ben ik het we met je eens.
  Doesjka

  SvaraRadera