2013-04-28

Voorjaar is nu toch echt wel begonnen!

Hoe al die kleine bloeiers precies heten weet ik nog niet. Dit is volgens mij Blåsippa. Er staan er onderhand een heleboel. En allemaal met heel kleine bloemetjes.
 

2 kommentarer:

  1. Absolut blåsippa, dat het blad er al aan zit, is opvallend. Bij deze blauwe komt eerst de bloem en dan het blad! Dan is er ook nog vitsippa die hebben totaal andere blaadjes en komen tegelijk met de bloemetjes (plukken en in een piepklein vaasjes zetten) en ook nog Vårlök (geel en heel fijn).Je vindt de drie soorten overal in je tuin of in het wild, soms is het een heel tapijt, schitterend is dat zo na de winter. Over een week of zo ziet het weer geel (bij ons ook rood en oranje) van de primula's, ook zo'n typische voorjaarsbloem. (Gullviva, heeft in het Zweeds ook nog vele andere namen zie http://minaograsochandrablommor.blogspot.se/2012/05/gullviva.html), maar of de Gullviva (e.a.) ook in Dálarna voorkomt, ben benieuwd???).SLVK

    SvaraRadera
  2. Blasippa (een soort blauwe anemoon)zijn wat we in NL leverbloempjes (genoemd naar het blad dat na de bloei uitgroeit in een lever vorm en wat dikkig is) noemen, ze zijn hier in NL zeldzaam maar in Zw staan sommige bossen er vol mee. Mooi!!

    SvaraRadera