2013-04-04

De kinderen.... oma... en wij...

Met de kinderen gaat het prima. Annabel heeft sinds kort twee vriendinnen, Ida en Julia. Ze is nu uit logeren bij Julia. Jip heeft vaste verkering, ze heet ook Ida en ze 'logeert' hier vanacht. De post bracht vandaag Douwe's nieuwe Transformerspel, (The Fall of Megatron) en die horen we dus niet meer! Douwe heeft ook al een paar vrienden, Erik, Isak en Elias. Erik heeft dezelfde interesses als Douwe dus dat klikt prima zonder aanpassingen (is Douwe niet zo goed in...). Annabel houdt contact met Yarah, Douwe houdt contact met zijn oude klas in Tricht, Nederland, via Edmodo, een besloten chatprogramma. Jip zit slap te skypen met Joeri en te facebooken met Steven. En zo hoort het ook.

Annabel praat al bijna net zo als haar Juf Mia op Toftbynskolan, Douwe leert en maakt zijn overhoringen al in het Zweeds en heeft voldoendes. Jip heeft wel Zweedse les maar praat voornamelijk Engels met iedereen. Hij kan wel wat Zweeds maar blijkbaar is er nog een grote drempel waar hij nog niet overheen kan stappen. Douwe vindt dat ook wel lastig, maar minder. Annabel kletst gewoon mee in het Zweeds, zij heeft er duidelijk geen problemen mee.

Met oma gaat het ook goed hoewel ze de Nederlandse contacten wel mist. Maar de telefoon is er en we gaan binnenkort eens kijken of we wat aan een goedkopere verbinding kunnen doen want bellen kost een hoop geld. Ze leest haar Nederlandse bladen en de nieuwsbrieven. Hoewel ze niet meer deel kan nemen aan bijeenkomsten wil ze graag op de hoogte blijven. Verder gaat ze nog steeds naar de cursus breien en kan ze nu gelukkig weer aan een flinke voorraad Pelargonia beginnen want al haar planten zijn in Nederland achtergebleven... (vanwege de vorst zouden ze de reis niet hebben overleefd). Ik heb een kas besteld (weet ze nog niks van natuurlijk) zodat ze ook snel kan beginnen met zaaien van haar Nw-Zeelandse spinazie! Ergens half april komen de stekken die ze heeft besteld en gaan we een keer naar een kwekerij om wat grote planten in te kopen. (En dan is het al weer tijd om na te gaan denken over voorzieningen voor de overwintering van al die planten...) Er moet nog een ren voor de katten gebouwd worden, een houten terras en een loopvlonder tussen onze huizen...

Wij? We wachten af of Yvonne de baan krijgt voordat we verder plannen maken. Als ze full-time werkt gaat er voor mij ook het e.e.a. veranderen aan toekomstplannen. Alles zal zich dan meer thuis afspelen, ook i.v.m. met de kinderen en oma natuurlijk. En als ze de baan niet krijgt gaat ze wat anders doen en ook dat zal wel weer enerverend zijn (zoals alles hier).

3 kommentarer:

 1. Kijk bij Telia eens naar 'Tillval utland'. Daarmee kun je voor een klein vast bedrag per maand de kosten van bellen naar Nederland dramatisch laten zakken. Dan kan oma bellen, bellen en nog eens bellen :-)

  SvaraRadera
 2. Tack! Ze belde haar hele tegoed (mobiel naar vast in NL)van 500 kr in een half uur op... Nu kan ze voor 6,5 kr een half uur bellen, als ik het goed heb. Idd dramatisch prijsverschil.

  SvaraRadera
 3. Skype is gratis....
  En met Skype kun je ook naar vaste nummers bellen in Nederland.
  Vanuit Thailand bel ik naar mijn moeder (die geen computers kan en wil gebruiken) voor slechts 1.20 euro per uur!

  SvaraRadera