2014-07-02

Kayakken in de avond.


Vanavond voor de eerste keer dit seizoen weer in de kayak gezeten. Jip peddelde mee in zijn eigen kayak. Ingestapt op Gårdvik en over Gårdvikssjön een rondje in zuidelijke richting gevaren. Het is dan zo stil. Er is geen mens op het water... Geen wind. EN geen muggen! Die houden het vanaf een bepaalde tijd/temperatuur voor gezien. Uit de bossen hoor je nog wat vogels. Ook ergens een kolonie meeuwen die hun nesten verdedigen en voortdurend duikvluchten op ons uitvoeren. De hele tijd hoorden we een koebel. Blijkbaar loopt er ergens een kudde vrij rond. Je waant je echt even op vakantie in Zwitserland... En na anderhalf uur stap je weer uitgerust uit je kayak!

Je moet je op gezette tijden wel tegen muggen e.d. beschermen. Met spullen die je in Zweden kunt kopen, anti-muggenspul uit Nederland werkt hier vaak niet! Gelukkig hebben we hier speciale hoeden...
... met een ingebouwd muskietennet!

Zo hoef je je gezicht niet in te smeren met de toch wel erg giftige antimuggenmiddeltjes.


Zweden is bij uitstek een land waar je veel ruimte helemaal voor jezelf hebt (bij ons is er geen toerisme...) met je kayak en kano. Er zijn plekken waar je een grotere kans hebt mensen tegen te komen. Informatie daarover kun je vinden op de site van Kanoweb!

1 kommentar:

  1. Geweldig, wat een heerlijkheid! Prachtig. Eva

    SvaraRadera