Onvermijdelijk in ons geval: een nieuwe keuken. Niet dat de huidige niet goed is maar deze is toch wat sleets hier en daar. Nou ja vooruit, het hangt een beetje aan elkaar... En het vriest in de kasten dus de isolatie achter en onder het keukenblok is nihil. De kasten zijn van IKEA. Op zich niets tegen IKEA, daar zijn we al jaren aan gewend, maar we wilden eigenlijk wel echte Zweedse kasten in onze keuken. Maar hoe ziet dat er uit? De keukenkastencultuur in Zweden is deels gelijk opgegaan met de trends in de rest van Europa en deels is de rest van Europa beïnvloed door de Zweedse, of eigenlijk Scandinavische, ontwerpen. Daarbij mag je ook niet voorbij gaan aan het feit dat het de grondlegger van IKEA, Ingvar Kamprad, is geweest die de Zweden heeft geleerd dat en hoe ze hun huis moesten inrichten. Hij zou in elk geval de spullen leveren...
Nu hebben we natuurlijk al een uitgangspunt. De keukenkast die we vorig jaar kochten:
Maar welke soort keuken hoort hier nou bij. In de tijd dat deze kast werd gemaakt bestond er volgens mij nog geen aanrechtblok met een blad met spoelbak. Tenminste niet in de vorm zoals wij die kennen. Rond 1900 zag een 'spoelunit' er ongeveer zo uit en was er van een kraan nog geen spoor.
Het beste is waarschijnlijk om uit te gaan van de vormgeving van de ronde hoekkast en het hele keukenblok volgens diezelfde constructie op te bouwen. En dan achter de deuren toch maar kasten van ikea monteren zodat de laden soepel lopen... Zelf maken kan ik ook. Wellicht een stuk mooier!
Voor wie meer keuken wil zien kan hier kijken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar