2016-01-29

80!

Vandaag is mijn moeder 80 jaar geworden. Dat had ze ruim 4 jaar geleden toch ook niet gedacht dat ze dat in Zweden zou vieren. Maar goed, vieren is misschien een apart begrip want, zoals mijn oma vroeger (toen 93 jaar oud) al zei "er komt toch niemand, ze zijn allemaal dood". Voor mijn moeder is het wel fijn dat ze in elk geval haar kleinkinderen om zich heen heeft, die en dan vooral Annabel, die weet er voor haar altijd weer iets speciaals van maken.

Nu hebben wij ons het zweedse gebruik al eigen gemaakt dat verjaardagen eigenlijk niet zo bijzonder zijn en niet echt gevierd worden zoals in Nederland. (Dat deden we in NL ook al niet meer zo erg...) Behalve dan de kroonjaren en dat zijn dan de tientallen. En boven de 70 ook alles op 5. Dus 80 is in dat opzicht weer bijzonder!

Bij een verjaardag hoort taart. En Yvonne heeft zich weer van haar taak gekweten.....


7 kommentarer:

 1. Van harte gefeliciteerd, mevrouw van Dullemen!
  Wat een prachtige taart!
  Nog heel veel jaren met elkaar. Groet, Jet

  SvaraRadera
 2. van harte en doe haar de hartelijke groeten! Doesjka

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Ett stort grattis till farmor. Yvonne är verkligen en mästare i bakning. Ser gott ut! Hoppas det här meddelandet kommer fram. Det är andra försöket. Har ni snö än? Här bara regn och regn. Med oss bara bra. Bert får reda på om 2 månader om operationen har lyckats. Han känner sig i alla fall bättre. Hälsningar från Katarina

  SvaraRadera
 4. Tack! Trevligt att höra att det går bättre med Bert. Visst, snö finns men också lite regn... riktigt slaskigt vädret!

  SvaraRadera