2015-06-13

Hoezo, op vakantie? (2)

Waarom niet naar Nederland is de vraag.... Waar dan in nederland? In de eerste plaats niet omdat we het eigenlijk te ver vinden rijden en het is slecht voor het milieu. Maar dat laatste schijnt nog steeds geen goed argument te zijn.... Afgezet tegen wat we daar aan zullen treffen: Strand? Mh, overal zand, in je eten, in je kleren, ja, waar eigenlijk niet. Plus dat alles schreeuwend duur is. Als je op een terras gaat zitten ben je al een vermogen kwijt. En wat krijg je daar voor? Een hoop mensen die veel te hard praten, verveelde kinderen die begrijpelijkerwijs wel wat anders willen doen, wespen (ja, we hebben wel zo'n apparaat maar die werkt blijkbaar niet bij dit soort....). Verder nog wat te klagen? Ja, de file naar het strand, geen parkeerplaats te vinden. Gesjouw met spullen... Dagje Amsterdam? Haha, laat me niet lachen. Ik zou naar een paar musea willen. Kom je niet in, half Azië staat voor de ingang te wachten. Van mij mag het hoor, maar ik kom er nooit meer, echt niet. En zelfs in drenthe sta je in de file. En waarom zou ik de ene ingeslapen omgeving (waar ik nu woon) een weekje inruilen voor die andere (waar ik opgegegroeid ben)? Een dagje winkelen in Emm, Coevrn, 'Oogeveen ............. pfffff, nee hoor. Groningen dan? Ja, leuke provincie, leuke stad. Maar daar loop je de kans om als ietsvermoedende toerist plots in een sinkhole te verdwijnen. Terwijl daar toch geen Maleisiërs in hun blootje hebben staan poseren. Friesland dan? Tja, ook daar kun je je kont (of boot) niet meer keren... Nee. Nederland is te vol om weer naar terug te keren.

5 kommentarer:

 1. Ik zou naar Gotland gaan. Ik kom net terug van dit prachtige Zweedse eiland. Prachtige kliffen, zandstranden, grasstranden, fossielen, door de kalkrijke bodem schitterende bloemen waaronder veel orchideeen. Een soort super waddeneiland. Alleen druk rond de hoofdsrad Visby maar die stad is dan ook volledig werelderfgoed en de moeite waard. In het Zuiden en Noorden volop rust. Campingloos kamperen is makkelijk. Deen NLers , soms een enkele duitser maar vooral veel Zweden. Ik kom er al meer dan 10 jaar jaarlijks!
  Gr
  MarijkeO

  SvaraRadera
 2. Gaan we zeker een keer doen. Mijn vrouw is er al een paar keer (beroepsmatig) geweest en vond het erg druk, maar dat idd rond Visby.

  SvaraRadera
 3. Klopt, buiten Visby geen mens te bekennen iig in Mei , Juni ,en Oktober...:-) We reden zondag 7 Juni van Z naar N langs de oostelijke route en kwamen 80 km lang GEEN ENKELE auto tegen :-)

  SvaraRadera
 4. En kamperen op het strand?

  SvaraRadera
 5. Ja dat kan! Alleen op de toeristische zandstranden niet altijd en overal. Maar verder zijn er overal langs zee kleine weggetjes waar je heerlijk je tent op kan zetten (of busje zoals in ons geval) We stonden dagelijks aan zee!

  SvaraRadera