2015-05-14

Staket

Staket (staokéét) is het Zweeds voor schutting. Helaas maar waar, we gaan een schutting plaatsen tussen de weg, de heg en onze 'voortuin'. De aanleiding is dat ik niet meer naar de troep van de buren wil kijken, de doorslag gaf dat we de overlast van het voorbijrazend snelverkeer, ook het gescheur van de buren met hun crossmotor, het stof van de weg en de wind die dit verplaatst wat willen indammen. Helemaal windstil moet het ook niet worden want dan komen de muggen ook feestvieren. Voor de schutting, die we gaan maken van de planken van de oude schuur  komen wat planten en ander groen. En misschien wel een paar fruitboompjes. Die stonden er ook toen we hier aankwamen. Gesneuveld.

Inderdaad, het is zomer en NU moeten alle activiteiten opgestart worden, zeker alles wat in de grond moet want voor je het weet is alles weer bevroren!

De oprit, en dus de houtcontainer, wordt ook verplaatst. Zodat de wind niet meer over het meer alle stof van de weg en de oprit ons terrein op kan blazen.  Maar daarover een andere keer meer.

2 kommentarer: