2014-10-25

Stenen

Gisteren heeft Rolf stenen gebracht voor de funderingslaag onder de containers.


 Omdat alles nogal afloopt hier zijn er flink wat ladingen nodig om het hele oppervlak van 60m2 enigszins vlak te krijgen. Links achter 10 cm en rechts voor bij de steekwagen 40cm. Daarnaast wil ik dat de containers waterpas staan, dat is wel zo prettig als je binnen een werkplaats wilt maken. Nu moet ik Erik (neef van Rolf) nog zover zien te krijgen dat hij morgen even de stenen op hun plek schuift. Daar hebben we dan een laser bij nodig. Volgens Rolf heeft Erik er één maar volgens Erik moet ik er één gaan huren... (Begreep van Rolf dat het nogal een warboel is bij Erik en hij dus niet weet waar zijn laser is...)

 

Zo'n laser werkt heel eenvoudig: je zet de driepoot met de laser op een plek zodat je het hele te meten oppervlak bestrijkt. Je kiest een nulpunt, in mijn geval de hoogste steen die er ligt. Dat is een gigasteen dus die blijft wel liggen. Je zet de censor op de peilstok gelijk met de straal van de laser. Met de shovel wordt een laag stenen uitgeschoven en met de peilstok kun je dan meten of je op de goede hoogte zit. Als er links achter 10cm stenen is opgebracht moet de censor op de peilstok op die plek op nul staan. En zo kun je het hele stuk precies opvullen zodat er een horizontaal oppervlak ontstaat.

Je zou ook nog rekening moeten houden met het inklinken van de laag stenen en de ondergelegen bodem. Maar Rolf heeft er met zijn vrachtwagen overheen gereden en er is nauwelijks spoor gemaakt dus dat zit wel goed.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar