2014-09-30

Vreemde herfstkleuren...


Vreemde herfstkleuren? Zo geel en zo plaatselijk? Eerder denk je aan verf. En dat klopt. Omdat we plannen hebben voor een altan en een hondenren leek het ons goed om te weten waar de elektriciteitskabels en waterleiding liggen. En vooral, hoe diep. Dus Falu Energi och Vatten gevraagd of ze ons konden helpen. Nu, dat kon. Vooral omdat achteraf repareren natuurlijk veel meer werk is. En die markeren de leidingen met een spuitbus met verf.

Om met de diepte te beginnen, op sommige plekken ligt de kabel 27 cm onder de grasmat. Dat is dus een flinke schep. Het kan zijn dat er erg veel grote stenen in de grond zitten maar meestal schijnt het laksheid te zijn. Als het weer dicht is zie je er toch niks van...

Nu liep ons terrein vroeger schuin af en is dit na de laatste verbouwingen enigszins opgevuld zodat er een vrij horizontaal veld is ontstaan.  Dus waarschijnlijk hebben ze de kabels gewoon op de oude grasmat gelegd en daar een laag op gebracht.

Ook van enige rechtlijnigheid kun je de Zweden niet betichten, ipv een kabel in te korten leggen ze er gewoon een lus in.


Nu eerst maar eens de kabels op tekening zetten want na een keertje gras maaien is de verf natuurlijk verdwenen! O ja, de waterleiding kon hij niet vinden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar