2017-12-06

De schuur opvijzelen.

Omdat de schuur deels is verzakt moeten we een manier verzinnen om alles op te vijzelen. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. De schuur staat grotendeels op palen en heeft nergens steun. We moeten er voor zorgen dat het geheel niet om kan vallen want tijdens het opvijzelen van de schuur komt deze steeds schever te staan. Dat proberen we te voorkomen door de lierkabel vast te zetten aan de achterwand. Als we de kabel aan de voorzijde vastzetten kunnen we de schuur uit elkaar trekken. Het andere eind zit aan een paal die we in de oprit hebben ingegraven. En die paal is weer verbonden met de Land Rover.  Want bij het aantrekken van de lier komt de paal de grond uit.



Om de afstand te overbruggen tussen de grond en de schuur hebben we bokken gebouwd van de balken die uit het gesloopte deel zijn overgebleven. Daarop zetten we dan de potkrik en dan is het een kwestie van pompen.



Met veel onheilspellend gekraak komt de schuur omhoog en gaat aan de andere kant naar beneden...  Waar stenen liggen moet heel precies worden gestapeld omdat de boel makkelijk in kan storten.



Alle palen worden vervangen en gelijk vastgezet.




Blijkbaar werkt timmer (gebouwd van 'timmer' = boomstammen) niet volgens onze logica. Maar na heel wat uitgeprobeerd te hebben krijgen we het geheel vrijwel waterpas. Voor Zweedse begrippen een heel aanvaardbaar resultaat!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar