2016-03-04

Zwanen en sneeuw, weer naar Akuten en een operatie

Vandaag vlogen onze zwanen weer over op zoek naar een goeie landingsplek. Alles zit nog onder een dikke laag ijs en sneeuw maar onze 'sloot' is al weer ijsvrij. Dus daar zullen ze wel een tijdje ronddobberen. In de sneeuwbuien. Want we krijgen de komende dagen nog genoeg sneeuw.


Yvonne haar bovenarm zit al weer bijna vast. Ze moet nu flink oefenen van de fysiotherapeut. Anders gaat haar schouder vastzitten en dat is niet zo prettig als je ook nog wat viool wilt spelen. Ze doet nu al weer zo veel zaken zelf dat we bijna vergeten dat ze haar arm heeft gebroken.

Een paar dagen geleden zat ik al weer bij akuten. Nu met mijn moeder. Ze was een paar keer gevallen. Duizelig en draaierig. Ze kwam ook niet meer bij ons eten omdat ze bang was om weer te vallen. Dus kreeg ik van de Vårdcentral opdracht om met haar naar Akuten in Falun te gaan. Natuurlijk duurde het weer uren voordat we weer thuis waren maar het bleek dat ze niks mankeerde en voor haar doen met haar kwalen een prima gezondheid had. En waar die valpartijen vandaan kwamen? Geen idee. Maar ze konden niks vinden, dus het zal de ouderdom zijn.

Douwe is eindelijk geholpen aan zijn tenen. We zijn nu precies een jaar verder sinds de eerste ontstekingen aan weerszijden van zijn grote teen nagels en natuurlijk het gepruts op de vårdcentral. Hij is onder algehele narcose geopereerd want die spuiten bij plaatselijke verdoving, die er trouwens ook ng gewoon achteraan komen, zijn bijna niet op te brengen, zo zeer doet dat. De chirug had de vorige keer, toen de operatie niet door kon gaan wegens ontstekingen aan beide tenen, gelukkig in de gaten dat narcose in dit geval echt moest. We hadden nu bij de vårdcentral van te voren al een penicilinekuur voor Douwe afgedwongen zodat de operatie niet wéér vanwge ontstekingen afgeblazen zou worden.



Douwe zit nu met z'n computer op bed, voetjes in de lucht en gamen maar. Eigenlijk doet hij hetzelfde als altijd, dus we merken er verder weinig van. Vanochtend is het verband verschoond en het zag er allemaal prima uit. Nu maar hopen dat het niet weer terug komt.

Maandag mogen we met Annabel naar de kinderarts, Ze groeit niet zoals het hoort en daar moet even naar gekeken worden. We zien niks vreemds aan haar dus dat zal wel loslopen.

Naschrift 2017-1--09: Annabel bleek glutenintolerant te zijn. Niet 100%, dat scheelt. Met een goed dieet is alles gelukkig hersteld en ze groeit weer als kool!

7 kommentarer:

  1. Wat een kommer en kwel. Jip en jij doen het nog goed? Doesjka

    SvaraRadera
  2. Ja, wij mogen niet klagen....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maar dat doen ze wel hoor,....soms....;)

      Radera
  3. Sterkte med alla akut- och läkarbesök! Allt kommer på en gång. Vilken tur att farmor var ok. Douwe och Yvonne god bättring från Katarina

    SvaraRadera
  4. Tack! Douwe och Yvonne mår bättre nu! Annabels tid på läkaren har skjutit upp, läkaren var sjuk....

    SvaraRadera
  5. Glad Påsk! Önskar Katarina och Bert!

    SvaraRadera
  6. Tack Katarina, samma till er!

    SvaraRadera