2015-10-05

Vakantie

Het valt ons niet zo op maar ik realiseer me zojuist dat wij in 2011 voor het laatst op vakantie zijn geweest. Naar Zweden natuurlijk. En toen hebben we het huis waar we nu wonen bekeken (en eigenlijk besloten dat we het zouden kopen). In 2012 zijn we niet weggegaan omdat we ons huis in NL te koop hadden staan. In een tijd waarin niemand zijn huis kwijt raakte, weet u nog? Het is ons uiteindelijk toch gelukt door een paar flinke veren te laten. Wat ook tot gevolg had dat vakanties er niet meer in zitten. Dat vinden we niet erg want, zoals meer Nederlanders zeggen, we wonen op vakantie.

Dit weekeinde had ik sterk de behoefte om een reisje door Frankrijk te maken. Maar toen ik de hoeveelheid kilometers berekende hoefde ik al niet meer. Ik vergat even dat ik eerst 1500km moet rijden voor ik aan mijn 'vertrouwde' reis kan beginnen, en dan voelt het stuk door België en Noord-Frankrijk ook nog eens gelijk aan het stuk door Denemarken... En met het vliegtuig wil ik niet.

Is dat erg?


3 kommentarer:

 1. Jazeker, dat is heel erg ;-)....! Je mist zeker wat. (Stokbrood zoals het alleen in Frankrijk smaakt, de avonden met een echt diner aan een tafeltje met een plastic kleedje, met Franse wijn, de cafeetjes en terrasjes, de musea, de cultuur....muziek,...de Alpen, Parijs en de Bourgogne.
  Maar, Frankrijk is ook veranderd, dat merk je niet, als je er een tijdje niet geweest bent. Hetzelfde geldt trouwens voor NL. Je weet het pas als je er weer bent.
  Maar, het goede leven is juist ook hier in Zweden, zoals je het op de foto laat zien...de herfstkleuren van het bos, de kou, het licht en de rust van de sneeuw,
  Als ik nu hier 's avonds in Zweden het licht van de ondergaande zon op de bomen huizen en landerijen zie schijnen, dat alles langere tijd in een oranjerode gloed zet, zulk licht, zo intens, dat heb je alleen hier in het noorden...
  Als ik hier enkel dag weer merk hoe het hier is: leven en laten leven . Soms is dat vervelend, (die vervelende quads, scheurende oude auto's, autokerkhoven), maar meestal is het heel erg verrassend aangenaam. Juist de vrijheid van de natuur, de plotselingen ontmoetingen, de ruimte als je je huis uit stapt en ga zo maar door.
  Ach, je komt er vast nog wel eens in Frankrijk, een mens moet toch nog iets te wensen over houden? :-) JF

  SvaraRadera
 2. Je hebt gelijk, Frankrijk met zijn bakker die in een oude besteleend brood komt brengen is een nostalgisch plaatje ergens in mijn achterhoofd ;-)

  SvaraRadera