2015-04-10

In de krant!In de schuur vonden we een soort machine, handaangedreven, en er lag wat haver onder. Dat het iets met het boerenbedrijf en zaden te maken had lag voor de hand maar wat was het nu precies en hoe werd het gebruikt. Op de website van DT.se staat een knopje met 'TIPSA OSS!' en ik stuurde een foto naar de krant met de vraag of een lezer antwoord kon geven op mijn vraag. Dinsdag ging mijn telefoon: een journaliste van de krant. Of ze even langs kon komen voor wat meer informatie. Tuurlijk. Ik dacht, ze neemt een paar foto's en vraagt nog wat en klaar zijn we. Maar dat duurde toch wat langer en tot mijn schrik kreeg ik een microfoon in mijn hand gedrukt want ze ging ook wat filmen. Nu kan ik al aardig wat Zweeds bakken als ik er de tijd voor krijg maar zo voor de vuist weg sta ik toch wel met mijn mond vol tanden. Gelukkig was Annabel er om mijn Zweeds aan te vullen en te verbeteren... Niet alleen in de krant maar dus ook op internet.

(klik op de foto voor leesbare tekst)

De volgende dag stond alles al op de internetsite en daar ging de telefoon, en nog een keer. Iedereen bleek te weten, of dacht te weten, wat voor apparaat wij hadden gevonden. Vandaag stond het stuk in de papieren krant en weer ging de telefoon. En nog een keer. En dat was iemand die wel een klus voor mij heeft als timmerman... Ik ga morgen kijken of ik dat werk uit kan voeren.

Ook stond een oude buurman, met de krant in de hand, voor de deur. In de ruim twee jaar dat we hier wonen hebben we hem nog nooit ontmoet en gesproken, alleen maar gegroet, maar vanochtend waren we zo een uur verder. Met van alles over de omgeving en de historie. En dat ons huis vroeger 1/3 deel groter was dan nu... Nu weet ik al een hele boel van de geschiedenis hier en ik zag dat hij dat wel kon waarderen.

Kortom, een hele hoop reuring alleen omdat ik een fototje naar de krant heb gestuurd...
3 kommentarer:

  1. Willem, je deed het heel goed. Dat je zo nu en dan een klein foutje maakte, dat maakt toch niets uit. Knap hoor, zomaar voor de vuist weg. Succes verder. Eva

    SvaraRadera
  2. HA Willem en fam, die ervaring hebben wij ook, als je met iets, in onze ogen, kleins de krant belt of mailt, dan ineens ben je wereldnieuws en gaan er inderdaad onverwachte deurtjes open (krijg je ineens Zweedse vrienden ;) )
    Groeten uit Kallsedet

    SvaraRadera