2015-10-30

Het leven kan nog wreder zijn



Vanochtend hebben we één van onze Huskies in laten slapen. Hij kreeg een paar maanden geleden last van zijn huid, alles werd rood en warm. We dachten eerst dat het allergie was, het nieuwe modeverschijnsel in de dierenpraktijk. De afgelopen weken werd hij steeds zieker, chronische diarree en zijn huid werd steeds roder en vettiger. Vorige week weer naar de dierenarts, op haar advies voedingssupplementen gegeven. Hij heeft het de laatste week eigenlijk enkel op die voedingssupplementen gered. We hebben hem een paar keer gewassen met een desinfecterende shampoo maar dat hielp niet tegen de vettigheid en de vieze lucht uit zijn huid. Mede door de boost aan voedingstoffen had hij nog energie en ging hij mee wandelen. Hij at ook met smaak zijn bak leeg, wat wil je als alles er zo weer uitkomt... Eergisterochtend en vanochtend had hij geen zin meer om op te staan. Na enige aandrang toch maar weer wel. Hij wilde erg graag mee blijven doen en was ook zeer alert als er hertjes in de buurt stonden.

Vanochtend was wel duidelijk dat zijn weerstand weg was. We hebben besloten om geen onderzoeken meer te laten doen.



Aan het eind van de middag hebben we Dunder begraven naast de dikke steen onder struiken die in het voorjaar enorm gaan bloeien. We hebben het graf afgedekt met stenen. Annabel heeft een windlicht met een kaars geregeld.

2015-10-28

Hoe wreed kan het leven zijn

Tijdens de wandeling schoot Blixt de sloot in en hapte een hermelijn uit het gras. Al met wintervacht terwijl het nauwelijks koud is geweest. Als het diertje nog bruin was geweest denk ik dat hij/zij nog had rondgekropen.


2015-10-27

De hondenkennel

Zo lang het nog kan timmeren we vrolijk verder: de hondenkennel...






Alleen wordt het wel vroeg donker...


2015-10-14

Rendier!

Ik twijfelde al of ik een echt edelhert, kronjhort, had gezien want zijn jas klopte niet met de plaatjes op internet. Nu blijkt het idd om een rendier te gaan.

2015-10-12

Nieuwe schaduw

Nu de zon steeds lager komt te staan krijgen we ook meer schaduw. En een nieuwe. Van de gångbro en de altan.


2015-10-05

Vakantie

Het valt ons niet zo op maar ik realiseer me zojuist dat wij in 2011 voor het laatst op vakantie zijn geweest. Naar Zweden natuurlijk. En toen hebben we het huis waar we nu wonen bekeken (en eigenlijk besloten dat we het zouden kopen). In 2012 zijn we niet weggegaan omdat we ons huis in NL te koop hadden staan. In een tijd waarin niemand zijn huis kwijt raakte, weet u nog? Het is ons uiteindelijk toch gelukt door een paar flinke veren te laten. Wat ook tot gevolg had dat vakanties er niet meer in zitten. Dat vinden we niet erg want, zoals meer Nederlanders zeggen, we wonen op vakantie.

Dit weekeinde had ik sterk de behoefte om een reisje door Frankrijk te maken. Maar toen ik de hoeveelheid kilometers berekende hoefde ik al niet meer. Ik vergat even dat ik eerst 1500km moet rijden voor ik aan mijn 'vertrouwde' reis kan beginnen, en dan voelt het stuk door België en Noord-Frankrijk ook nog eens gelijk aan het stuk door Denemarken... En met het vliegtuig wil ik niet.

Is dat erg?






Kronhjort

's Avonds hoor je hier in de buurt een kronhjort, edelhert, brullen. Ik ben gaan kijken maar het was al mistig. Je hoort hem dan wel heen en weer rennen want hij zit achter zijn eigen echo aan (rivaal!) maar je ziet hem niet.



Vanmorgen zag ik hem, en hij ons ook. Hij bleef achter het ven staan en na wat pogingen om indruk te maken ging hij er toch maar vandoor.Wel bijzonder dat hij zich in het open veld waagde.


Tja, met een telefoon opnemen is ook niet alles ;-)

Zolang het weer het toelaat....

... gaan we door met het grondwerk voor de altan. Als het echt gaat vriezen komen we de grond niet meer in. Naast het huis liggen erg grote stenen. De oude fundering want het huis was vroeger een paar meter langer! Daar zit nog een leuk verhaal aan vast maar daar moet ik eerst even voor zoeken!











Jip is in elk geval al weer flink bezig...



2015-10-02

Oma en kleindochter

Lekker in het najaarszonnetje op de nieuwe altan. Oma en kleindochter. Een beetje kaal want alle planten zijn al naar binnen toe: volgende week zakt de temperatuur 's nachts naar 1 graad dus begint het aan de grond te vriezen!